v style="padding-top: 5px; padding-right: 5px; padding-bottom: 5px; padding-left: 5px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; ">Orofaciale fysiotherapie of Kaakfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.

 

De Orofaciaal Fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij: 
gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist of medisch specialist, zoals een KNO-arts, kaakchirurg en neuroloog.

De Orofaciaal Fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. 
De Orofaciaal Fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.
 

Domein van de orofaciaal fysiotherapeut:

De Orofaciaal Fysiotherapeut onderscheidt zich binnen het musculoskeletale domein door zijn specifieke kennis van pijnfysiologie, functiestoornissen en -beperkingen in het hoofd-hals gebied, de psycho-sociale aspecten hierbij en de daaraan verbonden onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Daarnaast heeft de OFT specifieke kennis van tandheelkundige en tandtechnische voorzieningen (als intra-orale prothese, craniofaciale prothese en implantologie) en kennis van traumatologie en chirurgie in het hoofd- en halsgebied.

Indicatiegebieden 
Binnen het werkdomein van de OFT hebben -naast de temporomandibulaire en orale problematiek- een belangrijke plaats gekregen: indicatiegebieden zoals hoofdpijn, duizeligheid, perifere aangezichtsverlamming, aangezichtspijn, tinnitus en aspecifieke otalgieën, cervicale functiestoornissen en functiestoornissen bij hoofd-hals-oncologie.

Bron: http://www.nvof.nl/

 

Behandelaars

Blessures